Вода във всяка наша клетка

Колко е важно да пием вода? Колко е полезно, нужно и препоръчително?  Коментари по тези въпроси четем всеки ден! Фактите са, че в човешкото тяло има около 70 – 75 % вода. Това е нужния процент вода за да сме здрави.  В зависимост от много фактори, като възраст, пол, здравословно състояние и други, процентите може леко да се различават. С възрастта количеството вода в човешкия организъм намалява. Жените имат по-малко процентно съдържание на вода от мъжете. Също така, дебелите хора съдържат по-малко вода в себе си от по-слабите.... още »

Какво се крие зад понятието "Винтидж"?

Първоначално терминът „винтидж“ се е използвал от винопроизводителите и означава вино от извънредно качествено грозде. Винтидж стил имаме при дрехите, аксесоарите, мебелите, декорация, дори аромати, например култовия „Шанел No5“. В модата „винтидж“ е тъй наречената „Стара мода“, „Винтидж“ се нарича дреха на поне 20 години, но не по-стара от 60г., която се отличава с високо качество и внимание към детайлите. Акцентът е върху уникалността. И днес винтидж модата има своите привърженици и своите изисквания. Винтидж стил е най-доброто... още »

Плетените чанти - любим аксесоар

Чантата е един от любимите женски аксесоари. Освен практична, хубаво е чантата да бъде и забележима, ефектна и оригинална, като нейната притежателка. Плетените чанти са хит независимо от сезона.  Авторска колекция чанти, единични бройки, ръчно плетени, може да намерите в онлайн магазин Кактус - Предложенията, които ще боцнат интереса Ви ! още »

8 предимства на он-лайн пазаруването

Он-лайн пазаруването заема все по-значимо и трайно място в нашия забързан живот. Спестява много време за пазаруване, а предлага достатъчно богат избор. Ако все още не сте се престрашили и не сте се възползвали от удобството на онлайн пазаруването, време е да опитате! Ето пет причини, които могат да ви изкушат: 1. Удобство - може да пазарувате 24 часа в денонощието, удобно настанени във вашия дом. Без да се налага да чакате на касата, за заплащане има винаги по няколко начина. Не се налага да носите тежките пазарски торби. Не се налага да се... още »

Светещи в тъмното бижута

Красивите светещи бижута са творение на канадската дизайнерка на бижута и фотограф Манон Ричард. Прецизната им изработка е изящна и нежна.  Когато настане мрак, единственото, което се вижда е феноменалната нежност, лъхаща от светещите украшения! Флуоресциращите бижута поглъщат светлина от слънцето или от електрическа крушка. Необходими са само няколко минути на светлина, за да свети бижуто в продължение на часове през нощта. http://grabnete.com/offers/Neonovi-zvezdichki още »

Магията на бижутата от Муранско стъкло!

Муранското стъкло е символ на най-висшето художествено майсторство в изработката на бижута от стъкло. То е предмет на страст и гордост за колекционерите и  за щастливите собственици на тези невероятни украшения. Бижутата от муранско стъкло са като фантастичен сън-дъга, като пъстри фойерверки от блестящо стъкло. Веднъж закупил или получил като подарък бижута, изработени от Муранско стъкло, всеки попада под тяхната магическа аура завинаги. Уникалната технология за ръчна обработка на стъкло е измислена от венецианските... още »

14 ИДЕИ КАК БЕЗ ИЗТОЩИТЕЛНИ ПРИГОТОВЛЕНИЯ ДА ИЗНЕНАДАТЕ ЛЮБИМИЯ ЗА СВЕТИ ВАЛЕНТИН

Отново е това време от годината, в което независимо от студа по улиците, чувствата между всички влюбени стават още по-топли. Това е, защото остава по-малко от седмица до 14-ти февруари! Искате да изненадате вашия любим с подарък за Свети Валентин, но не знаете с какво? Наближаващата дата ви оставя все по-малко време да измислите нещо и това започва да ви притеснява? Представете си, ако знаехте какво да му вземете, колко по-сигурна и спокойна щяхте да се чувствате тогава! За да ви помогнем с трудното решение събрахме за вас този списък с... още »

Какво мислите за пълна промяна?

Промяната във външния ни вид или колко е важно да бъдем различни? Според проучване на www.grabnete.com, дамите, които са на "ти" с промяната са много по-забелязвани и много по-впечатляващи за мъжете. Важно ли е според Вас да сте различна всеки ден? И как може да се постигне този ефект? Grabnete.com ще сподели няколко варианта за промяна: 1. С различните стилове дрехи в гардероба ни.  Този вариант не е съвсем приложим при всяка дама, поради няколко причини: всеки има свой стил и вкус и малко дами могат с лека ръка да варират между... още »

Желания в небето!

Намисли си желание и го пусни в небето!   Направете  незабравими вашите специални дни! Отпразнувайте свaтбени тържества, рождени дни, Нова година и партита на открито с незабръвимо осветеното небе!  Летящите фенери са традиционна част от някои азиатски  култури. Произвеждат се от обработена оризова хартия върху бамбукова рамка и съдържат малка свещ или восъчна плочка. Когато летящият фенер се запали, пламъкът нагрява въздуха в хартиеното тяло и той се издига. Фенерът остава във въздуха докато... още »

Кири-е – изящните японски картини

Кири-е буквално означава “рязаните картини”. От лист японска хартия с много остър и тънък нож майсторът търпеливо изрязва образ – пейзаж, част от цвете, дърво, животно, портрет на човек, част от японски храм – сюжетите са безбройни. Важна особеност е, че всички изрязани части на картината са свързани помежду си.  Изкуството кири-е произлиза от древните обреди на почитане на божествата в Япония, а в областта на планината Хида-Такаяма и днес кири-е е запазено във вида, в който се практикувало през VIII-ми век. Художникът... още »
Бюлетинне пропускай нашите оферти с големи отстъпки Блогпрегледай нашите публикации