FAQ

Какво е Кавитация?

Ултразвуковата кавитация е неинвазивен метод, с който се постигат много добри резултати в борбата с целулита и мастните натрупвания. В резултат на процедурата мастните клетки в третираните зони се разрушават и се превръщат в течност. Те се абсорбират от околната тъкан, дренират се от лимфата и всичко излишно и преработено се отделя с урината.

Тази технология въздейства само на мастните клетки, а кожата и мускулите остават незасегнати.

Какво се случва след въздействието с ултразвука?

Благодарение на ултразвукови вълни с ниска честота се създават микроскопични мехурчета, нарушаващи цялостта на мембраните на мастните клетки без да засягат околните структури. След като се разрушат веригите между мазнините в самата клетка, триглицеридите се освобождават междуклетъчното пространство, където са метаболизирани в глицерол и свободни мастни кисели. Разтворимият във вода глицерол е абсорбиран от кръвоностната система и е използван като енергиен източник. Неразтворимите свободни мастни киселини са транспортирани до черния дроб, където са обработени като всяка друга мастна киселина от храната, която приемаме.Другият процес, който се случва е липоиндукцията. Ако кавитацията не е успяла да пробие мастната клетка, тя променя биохимията на мембраната и след 1-2 седмици организмът я разпознава като чуждо тяло и я атакува,като я разрушава по естествен начин. Необходимо е време между 2 и 4 седмици след процедурата, за да може организмът да се справи с всички отпадни продукти и да ги разгради.

Колко процедури трябва да се направят за видим ефект?

Повечето клиенти определено намаляват с около 3 см обиколката след една терапия, но са препоръчителни допълнителни процедури за трайно редуциране на обиколките с 4-6 см. Резултатите и броят им е индивидуален, според проблема и могат да бъдат от 5 до 10.Желателно е да се правят веднъж на 5 до 7 дни.

Защо не може да се обработва цялото тяло едновременно?

След процедурата се освобождава голямо количество мазнина, която буквално се излива в кръвообръщението, което може да натовари черния дроб с преработването и.За цялото тяло може да са необходими 2-3 месеца.Една процедура за кавитация може да трае общо 40 минути и то само на две от изброените зони по избор:

седалище

корем

бедра-вътрешна част

бедра-външна част

паласки

колена

ръце

Какво се препоръчва след такава процедура?

Комбинирането на Кавитация с Вакуумен масаж за лимфатичен дренаж е наложително, за да може по-бързо да се метаболират разградените мастни клетки. Необходими са минимум 2 масажа след всяка процедура. В периодите на провеждане на процедурите, пиенето на много вода (около 2 литра) е задължително, както и ограничаване на мазнините за запазване на дълготрайни резултати.

">


Бюлетинне пропускай нашите оферти с големи отстъпки Блогпрегледай нашите публикации