Моята 7- степенна рутина за корейска красота ” порцеланова кожа “

Как да изглеждате имате порцеланова кожа без грим: корейска рутина за порцеланова кожа

„ Порцеланова кожа е нов, модерен термин, който обозначава супер гладка, луминесцентна, почти полупрозрачна кожа, подобна на парче порцелан. – Бърди

Чували ли сте за корейската тенденция за красота, наречена порцеланова кожа?

порцеланова кожа

Потърсете в Youtube, ще намерите милиони уроци за грим, които ви учат как да го „фалшифицирате“ – което е бърз начин за поправяне, ако се борите с уморена кожа след няколко големи нощи навън. Ако сте ме следили от известно време, знаете, че не обичам този вид бързи решения. Така че тук споделям моята изпитана рутина, за да ви помогна да постигнете този траен бляскав вид на кожата без никакъв грим.

  1. Пара за лице

Нежното рутинно предварително почистване на лицето с пара може да помогне за отварянето на запушените пори, за да могат тези активни почистващи съставки да проникнат по-дълбоко. Това определено е една от любимите ми рутинни процедури всеки път, когато посетя моя козметик и познайте какво, можете лесно да създадете тази спа процедура за лице у дома!

В малка купа с гореща вода добавете няколко капки мента или смес от успокояващо етерично масло. Оставете докато заври и стойте на пара около 10 минути преди почистване. Това е напълно успокояващо и за тези заети умове.

  1. Почиствашо олио и ексфолиране

Почистването с олио може да помогне за разтварянето на всякакви продукти на маслена основа като слънцезащитен крем и грим върху кожата ви. То ви помага да премахнете всички нежелани замърсявания по кожата си, като не разстройва добрите момчета (естествен себум).
Съвет: най-основното за ефективната рутина на порцеланова кожа е да имате чисто, гладко лице, за да може продуктите ви за кожа да работят с магията си.

  1. Тонер

Вашият тонер съдържа ли алкохол? Знаете ли, че алкохолът може да дехидратира кожата ви, вместо да достави това, което трябва да прави?

Специфичните алкохоли, които трябва да избягвате, са „алкохолите-разтворители“, които могат да бъдат изключително изсушаващи кожата. Те включват SD алкохол 40, денатуриран алкохол, етанол и изопропилов алкохол (източник тук).

Това е причината, поради която се кълна, че използвам хидрозолен спрей като тонер – прост, но ефективен. Просто трябва да потърсите висококачествен хидрозол от доверен продавач. Розовите хидрозоли са чудесни за поддържане на порцеланова кожа с изключително хидратиращите си свойства.

  1. Серум

Това сигурно са най-добрите съвети от моя приятелка козметик. Колкото и да обожавам да използвам масла за лице, използването на масла самостоятелно през сухите месеци не е достатъчно за борба с дехидратацията.

Серум на водна основа като хиалуронова киселина е най-добрият за задържане на влагата върху кожата ви, преди да нанесете нещо друго. Не забравяйте, че хиалуроновата киселина и маслата за лице са просто неотделими като сладко и понички.

  1. Овлажнявайте

Много ме питат за правилните стъпки при нанасяне на продукти за кожата. Основното правило, което следвам, е молекулното тегло на продуктите, а най-леките продукти винаги отиват първо върху кожата ви.

После нанасям моя тоник, овлажнител и последвано от моето органично масло от таману. Маслата за лице обикновено имат най-голямо молекулно тегло, така че остават последни, тъй като оставяме по-леките продукти да влязат първи в по-дълбоките слоеве на кожата. Не пропускайте обаче овлажнителите, тъй като те помагат за задържането на влагата в кожата ви от серумите на водна основа, които поставяте.

  1. Използвайте естествени етерични масла

Любовта ми към маслата за лице, особено нашите собствени златни капки органично масло от таману, е очевидна, ако следите от известно време! За постигане на росен вид на порцеланова кожа , маслото от таману е любимото на всички поради балансирания си профил на олеинова киселина и линолова киселина.

Линолова киселина:

Насърчаване на задържането на влага в кожата и косата
Олеинова киселина (Омега-9):

Намалете появата на стареене, като преждевременни бръчки и фини линии

Използвано локално, луксозният и кондициониращ вискозитет на Tamanu oil прониква в кожата със средна скорост, нежно, но ефективно възстановява здравето на кожата, като улеснява растежа на по-нови кожни клетки, които изглеждат значително по-гладки и се чувстват по-меки.

Безсмислено е защо Tamanu Oil е герой продукт от моята рутинна грижа за порцеланова кожа (прочетете повече за множеството предимства на Tamanu Oil за вашата кожа тук)

7.Готови за масаж

Сега, когато сте наслоили всички тези красиви подхранващи кожата продукти, е време да им помогнете да проникнат по-дълбоко с вашия кварцов валяк , който седи върху вашата тоалетка!

Една рутинна процедура за лице може да помогне за премахване на подпухналостта на лицето ви и най-важното, за промиване на токсините и застоялата лимфа. С подобрена циркулация и зачервяване на застояла енергия, естественият блясък на кожата ви ще се върне към цялата си слава.

Как да използвате Кварцов валяк за лице , можете да видите в нашият Youtube канал

Вашият коментар

Този сайт използва бисквитки, за да подобри Вашето преживяване.