Лесна рецепта за домашна пилешка супа

Домашна пилешка супа идеална за идващите студени дни?

Преди пилешката супа да бъде използвана за душевни утехи, тя е била използвана от майките като най-известното лекарство за настинки и за лечение на физически заболявания.

Пилешката супа носи със себе си топли спомени, че сте заобиколени от планина от одеяла, докато любимият ви човек ви приспива.

Какво е това за тази супа, което я прави чудесно средство за лечение на заболявания поколение след поколение? С мусоните и студа в близко бъдеще, тази супа действа като панацея от предстоящи заболявания. Някои от предимствата са:

1.Общо за лечение на настинка

домашна пилешка супа

По -специално домашна пилешка супа е известна като най -доброто лекарство за обикновена настинка. Тя засяга въздушния поток и движението на носната слуз. Това помага за облекчаване на запушения нос. Няколко изследвания, проведени от много публикации през годините, показват полезните съединения, които съдържа.

Карнозинът, намиращ се в пилешката супа – помага на имунната система на тялото да се бори с ранните стадии на грипа. Той също така инхибира движението на неутрофилите (най-често срещаният тип бели кръвни клетки), което помага за защитата на инфекцията.

Постният протеин в пилето и хранителните вещества в добавените зеленчуци помагат за укрепване на организма. Органосулфидите, които се срещат естествено в лука и чесъна, стимулират производството на имунни клетки. Лукът също има предимствата на антиоксиданти, които намаляват възпалението и действат като антихистамин.

Пилешката супа действа и като най-добрия дезинфектант. Тя е доста солена и гореща и следователно е същото като гаргарата със солена вода. С други думи, помага за премахване на бактериите от гърлото, устата и сливиците. С толкова много ползи от чудодейната супа, нейните лечебни свойства не са само приказка на стари жени. С всички физически ползи идва и психологическата, която се сервира горещия бульон от любящ член на семейството, докато се свивате удобно на леглото. Пилешката супа е не само за здравата душа, но и за здравия дух.

А ето я и самата рецепта за домашна пилешка супа:

Съставки ,които ще ви трябват за домашна пилешка супа:

  • 1 (средно) цяло пиле
  • 4 моркова
  • 4 стръка целина
  • 1 голяма глава лук
  • вода за покриване
  • сол и черен пипер на вкус
  • 1 чаена лъжичка пилешки бульон на гранули (по избор)

Начин на приготвяне на домашна пилешка супа:

Стъпка 1

Сложете пилето, морковите, целина и лук в голяма тенджера за супа и залейте със студена вода. Загрейте и оставете да къкри, непокрито, докато пилешкото месо падне от костите (от време на време обезмаслявайте пяната).

Стъпка 2

Извадете всичко от тенджерата. Прецедете бульона. Отстранете месото от костите и нарежете морковите, целината и лука. Подправете бульона със сол, черен пипер и пилешки бульон на вкус, ако желаете. Върнете пилето, морковите, целината и лука в тенджерата, разбъркайте и сервирайте.

Надявам се тази рецепта за домашна пилешка супа да ви е харесала,сподете мнението си отдолу в коментари!

Категории: Видяно по телевизиятаджаджиза домакрасота и здравеДъглас козметикадетски играчкиподарък за мъж, подарък за жена, подарък за специален повод. Или вижте всичките ни продукти от ==> ТУК.
Вижте и намаленията, които предлагаме от ==> ТУК.

Вашият коментар

Този сайт използва бисквитки, за да подобри Вашето преживяване.