Качествени ли са дизайнерските дамски чанти?

Някога питали ли сте се – защо тази дамска чанта е по-скъпа от тази?

Дали става дума за качеството на продукта? Дали пък не е използвана повече кожа при едната от колкото при другата и заради това, високата цена? Качеството? Нека да поговорим за качеството на един кожен продукт. Какво го прави качествен, защо изобщо да го наричаме качествен, ако още при закупуването му нещо не ни харесва.

Не всеки е шивач на кожени изделия.

Това е вярно. Не можем всички да преценим дали една кожа е качествена или шевът е добър, но можем да получим няколко насоки. Първо – естестествена кожа или изкуствена? Тук не мисля, че има какво да добавим. Естествената кожа все още е предпочитан продукт за издръжливост, пред изкуствената кожа.

Шевът, кройката, съединяването на две или повече парчета. Дори визуално вие можете да прецените, дали този кожен продукт, било то дамско портмоне, мъжки портфейл или дамска чанта е направен качествено. Някой от вас може би си мислят „А мястото на изработка?“. Съгласни сме. Дори един продукт да е изработен в Китай, той пак може да се окаже много добре направен с добри материали и да издържи във времето.

Ако предпочитате да закупуте нещо, правено някъде другаде, можете да се огледате на родният пазар. България има достатъчно качествени занаятчии и малки фабрики произвеждащи кожени продукти.

Но нека не забравяме заглавието на темата – дали дизайнерските дамски чанти са качествени?

Това естествено зависи – коя марка е. Дамите знаят, че има чанти с ценови диапазон 50лв и 20 000лв. Тенденцията обаче показва, че колкото повече търсите в ценовият диапазон от около 300-400лв, все по-трудно става да намерите нещо наистина качествено, стилно и да сте сигурни, че ще издържи теста на времето.

Това което ние препоръчваме, е да видите първо родният пазар – какво се предлага като продукти – дамски чанти, портфейли, тн. Ако не можете да си харесате нещо, то тогава се насочете към марки с които сте имали опит. Всяка дама има по няколко чанти – определено има една, която ви е харесала повече и е издържала повече във времето.

Не се колебайте и да потърсите мнение. Имате приятелки с различни дамски чанти – чудесно. Говорете с тях и вижте, дали имат различно от вашето мнение или могат да ви дадът още един съвет.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки, за да подобри Вашето преживяване.