10 често срещани грешки , които допускате с валяк за лице , когато си правите масаж на лицето

Докато превъртах моя Instagram, търсейки вдъхновение за следващата си тема за валяк за лице, се натъкнах на много грешки, които хората правят с техните ролери.

И сериозно, те ме накараха да се потреперя! ?‍♀️?‍♂️

Толкова съм страстна да разпространявам информацията за това как кожата ви ще се възползва от използването на нефритени ролки, но можете да видите невероятните резултати само ако използвате малката си магическа пръчица по правилния начин .

Всъщност, ако сте правили една от тези грешки, има вероятност тя да нанесе повече вреда, отколкото полза на кожата ви!

Без повече приказки, прочетете нататък, за да разберете дали сте използвали красивите си валячета за лице със скъпоценни камъни по грешен начин:

1.Не използвате никакъв продукт за кожа с вашия валяк за лице

Действат ли масажните ролери за лице -и как?

Повярвайте ми, кожата се чувства много по-глезяща и релаксираща, когато използвате валяк с правилния продукт за кожата.

На първо място, използването на ролката директно върху прясно почистена кожа е страхотно, но не забравяйте да започнете да правите рутинната си след тонизиране и овлажняване.

Никога, никога не използвайте нефритената си ролка без продукт за кожа, тъй като може да създадете ненужно триене върху кожата си, което е напълно нежелателно.

Освен това се уверете, че използвате правилния тип придружаващи продукти с вашия валяк.

Серум на маслена основа или натурално масло за лице, като нашето собствено еликсир от русалка, органично масло от таману, върви толкова добре с вашия ролер като акай и какао.

Серумът на водна основа е нежелан, тъй като попива и изсъхва твърде бързо върху кожата ви.

2.Масаж на лицето с нефритен валяк с поставена маска

Е, виждате това в целия Instagram, но ето истината.

Доколкото поставянето на маска и търкалянето с вашия скъпоценен камък от розов кварц изглежда адски релаксиращо, не бих препоръчал да правите това. Причината е, че повечето маски на пазара са напоени със серум на водна основа.

Когато металната част на нефритената ви ролка влезе в контакт с влага, тя ще ръждясва с течение на времето.

Но ето добрата новина, все още можете да правите тази любима рутина за успокояване на кожата, докато гледате Netflix безумно с гуа ша камък за лице вместо това.

За разлика от нефритения валяк, вашият камък гуа ша е направен от изцяло кристал, така че няма да ръждясва с никаква влага по повърхността. Всъщност можете да изплакнете и почистите гуа ша с топла вода след употреба, за да я поддържате хигиенична.

3.Измивате валяк за лице с вода

Това се свързва с предишната ми точка за използването на вашия нефритен валяк за лице върху маска. Металът и водата просто не са най-добри приятели. За да осигурите дълготрайността на вашия валяк, не забравяйте да ги държите далеч от източник на влага.

4.Не почиствате правилно ролера

И така, как да почистя правилно нефритена ролка, без да използвам вода?

Избърсвам моя J-RO розов кварцов , след всяка употреба с парче суха мека кърпа (което се предлага безплатно като подарък с вашия валяк, когато закупите от нашият магазин Grabnete.com)
Понякога добавям капка кокосово масло към кърпата, преди да избърша, за да я почистя добре.

Можете също да напръскате ролковата си глава със 70% спирт, за да я стерилизирате. Просто се уверете, че го избършете до сухо веднага след и преди да го приберете.

Използването на всякакъв вид сурови химикали за почистване на валяк за лице е голямо НЕ! Вашите кристали са деликатни и порести, всякакви агресивни химикали ще попаднат в порестата повърхност на вашия скъпоценен камък.

5. Оставяте ролера за лице на рафтовете в банята

гуа ша нефритен камък

Е, разбирам. Никой не поставя бебето в ъгъла, нали?

Рафтовете за баня напълно превземат света на Instagram. Но просто се уверете, че съхранявате своя валяк за лице в торбичка и далеч от прах или влага след употреба. Влагата във въздуха във влажна баня ще накара красивия ви валяк да ръждясва и да му поникне мухъл по повърхността – ей!

6. Потапяте валяк за лице в ледена вода

Нека повторя отново, влагата и ролерите не се смесват. Ако обичате вашия валяк за лице да се чувства охлаждащ върху кожата, просто ги съхранявайте във фризера си (или в хладилник за грижа за кожата, ако сте супер изискани).

7. Завъртате го надолу по лицето си

Издърпването на кожата надолу с валяк за лице може да накара кожата ви да увисне от гравитацията и да изглежда точно като френски булдог с течение на времето.

Винаги работете срещу гравитацията с нефритената ролка на лицето и челото.

Изключението е, когато работите от двете страни на врата. Започнете с зоната точно зад ушните си бримки и движете ролката си надолу към основата на деколтето си. По този начин работите в хармония с меридианите на тялото си.

8. Използвате твърде голям натиск с вашия валяк за лице

Една моя приятелка е счупила ролера си на две части, защото е прилагала толкова голям натиск с нефритената си ролка (R.I.P малко сладко бижу).

9.Нефритените ролки не са масажиращ инструмент

Тези красиви ролки са предназначени да подпомагат лимфния дренаж и да подобрят кръвообращението и да изчистят застоялата енергия. Те не са инструменти за масаж.

Лимфата се движи сравнително лесно, така че използвате само лек натиск с ролката върху лицето си и лек натиск като пера около деликатните области под очите

10. Използвате нефритен ролер веднага след микроблейдинг или дерма ролер

Нефритеният валяк може да помогне за намаляване на възпалението и зачервяването на кожата, но никога не го използвайте веднага след микроигла.

Кожата ви е свръхчувствителна след микроблейдинга, така че не забравяйте да оставите поне един ден преди да използвате ролката. Същото важи и за дерма ролер, никога не ги използвайте заедно в един и същи ден.

Не забравяйте да се консултирате за професионален съвет, ако възникне някаква кожна реакция.

Ако искаш да видиш как правилно се прави масаж с ролер виж видеото по долу

Вашият коментар

Този сайт използва бисквитки, за да подобри Вашето преживяване.