7 начина да подобрите сутрешното си кафе

Събуждането с хубава чаша кафе е чудесен начин да започнете деня си и да отделите няколко мига на себе си. Лесно е да свикнете с рутината и изведнъж да откриете, че не се наслаждавате истински на вкуса на вашето сутрешно кафе. Страхотната новина е, че има няколко прости стъпки, които можете да предприемете, за да направите сутрешното си кафе божествено изживяване.

1.Изберете добър сорт кафе

Лесно е да вземете същото кафе, което пиете от години, но днешното разнообразие на кафе е огромно и впечатляващо – от местното кафене до специализираните магазини за кафе – има много различни предложения, които си заслужава да опитате. Можете да намерите някои качествени сортове кафе на достъпни цени, ако желаете да опитате неизвестни марки. Правилният за вас сорт кафе е там, просто трябва да го намерите!

2.Съхранявайте правилно кафето си

След като откриете идеалният за вас сорт кафе, то трябва да се съхранява по правилен начин. Това означава херметичен контейнер, който се поставя на хладно, тъмно и сухо място. Ако използвате прозрачен контейнер, поставете го в шкаф далеч от топлината на вашите ел уреди.

3.Измерете правилно дозата, която ви е необходима

Всеки метод на варене ще изисква различно съотношение на смлени кафени зърна и вода. Ако използвате твърде малко кафе, то няма да има аромат. Ако използвате твърде много – ще получите гъста кал. Ключът е да намерите идеалното съотношение!

4. Не подценявайте и качеството на водата

Без значение как го приготвяте, кафето не е нищо повече от смлени кафени зърна и вода. След като сте се погрижили да изберете правилния сорт кафе, следващата логична стъпка е да изберете водата за кафето си. Най-добрата вода, която да използвате при приготвяне на кафе (или чай), е чиста и студена.

5.Изпробвайте различна техника за приготвяне на кафе

Има много начини за приготвяне на кафе. Можете да опитате например с кафеварка или френска преса. Всяки начин има различни предимства. Някой кафеварки създават богата, ароматна чаша кафе, която често превъзхожда кафето от някой машини. Кафето направено в специална кафеварка, може да отнеме малко повече време и често количеството е само за няколко чаши, но резултатът често си заслужава!

6.Почистете оборудването си

Повечето френски преси, кафеварки и кафе машини можете просто да миете ръчно веднъж седмично. Някои могат да се мият в съдомиялната машина, но първо се консултирайте с производителя.

7.Избягвайте старото кафе

Горчиво, лошо на вкус кафе често е продукт на прегряване или изгаряне на кафето. Още по-лошото е практиката да се нагрява кафето отново в микровълновата! Ако искате истински да се насладите на кафето си, пригответе прясно кафе.

Последвайте ни във Youtube,вижте нашите специални оферти!!!

Вашият коментар

Този сайт използва бисквитки, за да подобри Вашето преживяване.