Няколко съвета за правилно ползване на епилатор

Какво е епилатор?


Въпреки че има най-различни техники за обезкосмяване, чрез опит ще научите, че някои методи са по-добри от други. Пилинг, скубане, кола маска и бръснене могат да премахнат нежеланото окосмяване, но резултатите могат да бъдат далеч от желаните.

Ако търсите нещо различно, епилаторът може да е методът за епилация, който търсите. Това електрическо устройство е проектирано да премахва космите директно от корените.

Как използвате епилатор?

Епилаторът работи подобно на кола маска ,рзликата е в това ,че не използва восък. Вместо това изтръгва косъмчета, докато местите устройството върху различни части на тялото си. За най-добри резултати ексфолирайте кожата си преди да използвате епилатор. Ексфолиацията премахва мъртвите кожни клетки и може да предотврати врастнали косми. Започнете с позициониране на епилатора под ъгъл от 90 градуса спрямо кожата. Не притискайте устройството към кожата си. По-скоро го придържайте свободно към кожата си. Дръжте кожата си изпъната и след това бавно преместете епилатора по посока на растежа на косъма. Ако преместите епилатора обратно на посоката на растеж на косъма, ще срежете косъма до кожата, но няма да я премахнете от корена.

Други съвети за използване на епилатор


Използвайте епилатор през нощта.

Някои хора изпитват зачервяване и дразнене на кожата след отстраняване на космите. Зачервяването отшумява след няколко часа, което води до чиста, гладка кожа.

Някои епилатори имат различни настройки на скоростта.

Започнете от ниската скорост и след това постепенно увеличете скоростта, за да видите какво ниво на болка можете да издържите.

Бъдете търпеливи.

За най-добри резултати ще трябва да местите бавно устройството по тялото си, така че отделете време. Ако се движите твърде бързо, можете да пропуснете косъмчета .

Овлажнявайте кожата си, след като използвате епилатор, за да намалите дразненето.

Не забравяйте да почиствате епилатора след всяка употреба, за да намалите риска от инфекция на кожата. Отстранете отскубнатите косми и използвайте спирт за почистване на устройството.

Последвайте ни във Youtube,вижте нашите специални оферти!!!

Вашият коментар

Този сайт използва бисквитки, за да подобри Вашето преживяване.