Годишнини от сватба

Ако искате да научите какво е символичното значение на годишнините от сватбата между двамата партньори, то следващите редове са написани специално за вас. Отбелязването на годишнините от брака, са от голямо значение, тъй като по този начин, придавате смисъл на съвместното съжителство с любимия човек. А сега нека разгледаме видовете годишнини.

годишнини от сватба

1-ва годишнина от сватба – Басмена или памучна сватба

Първата година е наречена на най-простия вид текстилна материя, защото е стартирало семейното ежедневие и празничните дни са се превърнали в делнични. За празника се подаряват кърпи и хавлии, които представляват една своеобразна символика. Разбира се, два младоженците могат да си направят и други интересни подаръци, с които да се изненадат.

5 години съвместен живот – Дървена сватба

5-те години съвместен живот се водят за критична годишнина. Символиката на този празник се изразява в размяна на подаръци изработени от дърво. Това могат да бъдат най-различни дървени предмети. Пет години не са нито малък, нито голям период, но от този момент нататък двойката, трябва да демонстрира привързаността си и любовта си в семейството.

7-ма годишнина от сватба – Медна сватба

Тези седем години заедно с любимия човек, се смятат за особено критични. И, за да възцари любов и щастие между двамата съпрузи се подаряват медни съдове или монети. От голяма важност е да покажете на човека срещу вас, че го обичате и уважавате. Само по този начин ще съхраните връзката си и ще се радвате на следващите годишнини от сватбата ви.

8-ма годишнина от сватба – Тенекиена сватба

Отбелязването на осемте години брак, се нарича Тенекиена сватба, което предизвиква възмущение у едни, и усмивки при други. Възприето е, че съпрузите се въртят основно в кухнята и заради това се подаряват всевъзможни домакински съдове. Не всички празнуват осемте години съвместен живот, но пък от друга страна си е добре да се позабавлявате.

10 години женитба – Сватба на розите

На този празник младоженците остаряват с едно десетилетие. По този повод се канят кумовете и шаферите, които са най-близки до щастливото семейство. Названието на десет годишнината говори красноречиво, че на този ден влюбената двойка си разменя подаръци – червени рози.

13 години свързани – Дантелена сватба

Отбележете 13-те години брак, като докажете на партньора си, че сте направили правилния избор. Поддържайте огъня между двамата, за да се радвате на още много красиви мигове. За тази годишнина можете да купите спално бельо, което е един своеобразен жест към дома ви.

15 години от сватбата – Стъклена сватба

В случай, че сте стигнали заветните 15 години от сватбата, то трябва да подарите на партньора си стъклен предмет, който е един вид символика на чистите ви и прозрачни взаимоотношения. Можете да подарите кристални чашки, пепелници, чинии и др. предмети направени от стъкло. В този ден демонстрирайте чувствата си към любимия човек и му завещайте любовта си.

20 години заедно – Порцеланова сватба

Празнувайте този ден, като поднесете храна в нов сервиз от порцелан. По този начин давате заявка, че от старите чинии и чаши не е останало и стъкълце. Двадесет години са голям период, така че може да поканите близки и роднини, с които да споделите трапезата си. И тук отново е нужно да покажете уважение и зачитане към вашата половинка, за да бъдете щастливи заедно.

25 години един за друг – Сребърна сватба

Четвърт век заедно, това е безспорен подвиг. Едно голямо БРАВО от нас, защото сте били заедно толкова много време и сте държали един на друг. На тази годишнина от сватбата можете да съберете всичките си роднини, за да ги почерпите за здраве. В този ден е добре да подарите някакъв сребърен накит, от сорта на пръстен или красив ланец, вие решавате.

30 години мъж и жена – Перлена сватба

Празникът се отбелязва, след като сте направили 30 години с любимия човек. Тези години са се нанизали като перли във вашата огърлица, така че се замислете за подобен подарък. Перлите са най-удачното решение за дар на съпругата, за да покажете вашата признателност към нея. Естествено, всичко зависи от финансовите ви възможности, но поне се опитайте да я зарадвате.

35-та годишнина от сватба – Ленена сватба

Тази междинна годишнина също се празнува. Обогатете дома си с нови пердета и покривки. Гледайте да не забравите да почерпите приятели и близки, все пак това са 35 години брак, което не е никак малко. Отбележете празника и се радвайте на любовта си към партньора. Ленената сватба не е задължителна за отбелязване, но пък защо да не се повеселите.

40 годишен юбилей – Рубинена сватба

Честито, навършихте 40 години от сватбата! Един рубин към златния пръстен би бил подходящия подарък за този юбилей. Това е така наречения камък на любовта и огъня. По възможност подарете накит с рубин, който да достигне до душата и сърцето на любимата. За тези години сте постигнали много, така че се радвайте на успехите и постиженията си.

45-та годишнина от сватба – Сапфирена сватба

Отново междинна годишнина от сватбата, която изисква да подарите бижу със сапфир. Тук припомняме, че не накитът е важен, а отношението към интимната ви половинка. Винаги можете да направите чудесен празник, без да харчите цяла торба с пари за подаръци. По-важното е да стигнете до сърцето на човек до вас, и да му покажете своята привързаност.

50 годишен юбилей – Златна сватба

Идва времето, в което отбелязвате половин век съжителство в любов, мъка, щастие и неволи. На този ден можете да устроите още един сватбен ритуал. При желание направете размяна на старите пръстени от злато с нови. Другият вариант е да подарите някакъв златен накит, който ще докосне най-съкровените чувства на партньора ви. Почерпете вашите близки и роднини.

70-та годишнина от сватба – Благодатна сватба

В този ден съпрузите отбелязват дългото си съжителство. Това са цели 70 години на любов, разбирателство, тежки и хубави моменти. Празникът не е обвързан с конкретни подаръци, както при другите годишнини от сватбата, но пък винаги можете да блеснете с оригиналност.

75-та годишнина от сватба – Коронна сватба

Поздравяваме ви! За тези 75 години сте видели много и малко. Най-важното е, че сте съхранили онези чувства, които трябва да съпътстват всяко едно семейство. Времето е най-големия подарък за вас и се надяваме, че ще здравето и щастието ще бъдат винаги с вас.

Категории: Видяно по телевизиятаджаджиза домакрасота и здравеДъглас козметикадетски играчкиподарък за мъж, подарък за жена, подарък за специален повод. Или вижте всичките ни продукти от ==> ТУК.
Вижте и намаленията, които предлагаме от ==> ТУК.

Вашият коментар

Този сайт използва бисквитки, за да подобри Вашето преживяване.