Гуа ша масаж -всичко ,което трябва да знаете

гуа ша масаж

Ако наскоро сте посетили уебсайта на всяка марка за грижа за кожата, несъмнено сте го забелязали: масажор Гуа ша .Елегантен, гладък и често създаден от скъпоценни камъни, достойни за суета, любимата за грижа за кожата за раздвижване на лимфния поток, той има впечатляващо минало. За да научим всичко за актуалния инструмент за грижа за кожата и многото предимства на лечението на тялото и лицето, помолихме професионалистите за урок .

За какво помага гуа ша масаж ?

Докато записи за употребата на гуа ша са започнали да се появяват още през династията Мин, това все още е често използвана техника на TCM днес. Практикуващите го намират за полезен за облекчаване на болката, както и за увеличаване на циркулацията и енергийния поток. И въпреки че има много китайски проучвания относно ефикасността на гуа ша, едва наскоро американските изследователи започнаха да публикуват свои собствени открития.

Но с какво точно ни помага гуа ша масаж

  • Насърчаване на кръвообращението. „От гледна точка на китайската медицина меридианите Тай Ин (съставени от белия дроб и далака) и Ян Мин (съставени от дебелите черва и стомаха) са отговорни за цялостното здраве на кожата ви“, каза Лий. „Когато нежно изстържете кожата на лицето си с инструмента , това, което правите, е да стимулирате меридианите на Ян Мин. Освен това изпращате на тялото си сигнал, че тази област се нуждае от повече кръвообращение.
  • Подобряване на фините линии и бръчки. Гуа ша масаж „може временно да подобри външния вид навашата кожа спогай бързия разтеж на нови клетки “, каза Уанг. Въпреки това тя отбеляза, че „за дълготрайни бръчки гуа ша не трябва да бъде първият избор“.
  • Насърчава лимфния дренаж. Гуа ша може да елиминира натрупването на течности, което от своя страна може да намали подпухналостта, казаха експерти.
  • Облекчава напрежението от мускулите. Експертите отбелязват, че чрез редовно прилагане на натиск с инструмент гуа ша потребителите могат да разплетат възли и да освободят натрупаното мускулно напрежение.
  • Въпреки че някои TikToker твърдят, че са използвали гуа ша, за да извайват лицата си, Уанг отбеляза, че гуа ша не може оформи лицето на потребителя. Вместо това, гуа ша работи, като ангажира тъканта, за да елиминира натрупването на течност в лимфните възли (което може да създаде илюзията за по-очертано лице) – всъщност не може да премахне мазнините от определени зони.

Лий също препоръча хората със слаба имунна система (тези, които се борят със сезонни алергии или са склонни лесно да настинат) да опитат гуа ша. Както обясни Уанг, това е особено полезно за тези хора, защото чрез многократно стимулиране на определени зони, гуа ша помага за прочистване на нециркулиращата кръв и токсините от тялото. Визуалните знаци на това прочистване могат да бъдат всякакви – от зачервяване до леки синини.

НАЙ-ДОБРИТЕ МАСАЖОРИ ГУА ША ВИЖТЕ ТУК

Как се прави гуа ша масаж ?

Въпреки че може да изглеждат като плашещ или объркващ инструмент за грижа за кожата, той всъщност е доста лесен за използване. Освен за лицето, може да се използва и върху тялото и скалпа, но се уверете, че не го използвате върху гола кожа. Най-добре е да използвате с вода или масло, за да сте сигурни, че кожата ви е защитена!

След като навлажните кожата си, просто следвайте стъпките по-долу:

1.Дръжте камъка с извитата страна към лицето си. Внимателно го плъзнете внимателно нагоре и навън, като започнете от врата. Уверете се, че галите надолу по врата, никога нагоре, за да източите течността.
2.След това преминете към линията на челюстта, брадичката и около устата, като галите кожата между три и пет пъти на зона. Винаги правете кратки издурпвания само в една посока, а не напред-назад.

Ако искате да намалите подпухналостта, работете леко, след това по-здраво, за да отпуснете мускулите.
3.Притискайки инструмента плоско към кожата, след това деликатно поглаждайте под очите или върху всяко зачервяване, за да успокоите и премахнете подпухването.
Накрая работете с инструмента с малки хоризонтални щрихи върху костта на веждите, за да повдигнете, или задръжте и натиснете нагоре между веждите, за да освободите напрежението.

Гуа Ша също помага за:

  • Отслабване и детоксикация
  • Насърчаване на еластичността и подвижността на кожата

Как Гуа Ша помага на различни зони на лицето ви

Шията – Нежните движения надолу повишават кръвообращението, повдигат и тонизират кожата.

Линия на челюстта, бузите и брадичката – Удари от вътрешната страна на лицето навън повдигат тена ви, като същевременно стягат кожата ви.

Нос – Деликатните къси движения облекчават подпухналостта.

Очи – Ударите под очите намаляват бръчките и тъмните кръгове, като същевременно успокояват, премахват подпухването и намаляват зачервяването.

Чело – Хоризонтални щрихи над костта на веждите за изглаждане на бръчките, повдигане на кожата и освобождаване на напрежението.

МОЖЕШ ДА ПОРЪЧАШ ТУК

Колко често трябва да си правим Гуа Ша масаж?

За да се насладите на най-добри резултати, правете си Гуа Ша масаж веднъж на ден.

Въпреки това, все още можете да изпитате ползите от тази древна източноазиатска лечебна техника, ако я правите два до три пъти всяка седмица.

По същество остъргвайки кожата, за да облекчи напрежението и да увеличи кръвообращението, Гуа Ша отдавна се използва за лечение на цялото тяло.

Напоследък техниката стана популярна като ефективна домашна терапия за лице, която може да направи всичко: озарява, стяга, изглажда и детоксикира.

По отношение на поддръжката на кожата, наистина няма по-мощен инструмент.

Вашият коментар

Този сайт използва бисквитки, за да подобри Вашето преживяване.