Масажор за лице – кой за какво служи

За да разнообразите рутината на ежедневния масаж, с течение на времето можете да въведете различни видове масажор за лице, който ще го подобрят, ще го направят по-интересен или ще придадат допълнителни ефекти на грижата за кожата ви. По-долу са някои опции, които си струва да изберете.

Масажор за лице – Нефритен масажен ролер за лице

Валяк за лице с кварц

Нефритен ролер, известен още като нефритен масажор за лице , е аксесоар от Азия за борба с бръчките. Главата на валяка е направена с камък, т.е. нефрит или розов кварц.

За да масажирате лицето с нефритен ролер за лице, просто прокарваме главата му по кожата. Това подобрява микроциркулацията на кръвта и намалява видимостта на порите, също така стимулира регенерацията на кожните клетки и намалява линиите и бръчките. Ролер за масаж е полезен и в борбата с подпухналостта и помага за придаване на здрав цвят на кожата. Също така може да помогне да се отървете от торбичките и тъмните кръгове под очите.

За охлаждащ ефект си струва да държите аксесоара в хладилника. Освен това ще помогне за премахване на признаците на умора и подуване. Това е полезно след тежък ден или парти вечер, когато на следващия ден не искаме да ви уведомим, че се забавлявахме до сутринта.

Гуа ша камък

Масажорът гуа ша често се предлага в комплекти с кварцова или нефритена ролка. Може да се използва за масаж на лицето и тялото .Изработен е от същия камък като ролката. Плосък е и леко сърцевиден (това може да е малко по-различно в зависимост от марката).

Гуа ша масаж се счита за по-усъвършенстван масажен похват от ролера за лице, защото изисква познания за правилното използване на формата на камъка по време на лицевия масаж . Ако обаче отделите време да овладеете тайните на лечението с използването му, можете да постигнете отлични резултати – стягане и намаляване на бръчките и фините линии, както и ускоряване на регенерацията на кожата. Масаж гуа ша също така насища клетките на епидермиса с кислород и отпуска мускулите на лицето. Той също така стимулира отстраняването на токсините и намалява сутрешното подуване.

Подобно на ролера, гуа ша камък може да се съхранява в хладилник, за да осигури допълнително облекчение на кожата в моменти на умора.

Дерма ролер

дерма ролер

Дерма ролер за лице е с микроскопични игли за микроиглена мезотерапия. Това донякъде е страшно звучащо име означава домашно лечение с микропункция на кожата. Няма от какво да се страхувате – такова контролирано увреждане на епидермиса е да го стимулира да се регенерира и ревитализира, включително повишено производство на колаген и еластин. Това е лечение, което е ефективно в борбата с бръчките и дори премахването на белези. Освен това, благодарение на микроканалите, образувани в епидермиса, е по-лесно да се снабдяват клетките с хранителни вещества от кремове или серуми.

Дерма ролерите могат да имат различна дебелина на иглите, която се избира според чувствителността на кожата. Най-добре е да направите това с помощта на специалист. Струва си да се припомни, че процедурата изисква и анестезия на кожата с лидокаин и подходяща козметика за грижа. Освен това след процедурата кожата не трябва да се излага на слънце и трябва да използвате минерални филтри срещу UV лъчение.

Много е важно ролката да не може да се споделя с други хора. Дерма ролера също не се използват върху склонна към акне, раздразнена кожа, тъй като това може да доведе до разпространение на несъвършенства.

Масажна четка за лице с естествен косъм

Има дървена дръжка и меки косми от естествени влакна. Използва се за масаж на лицето при измиване и подсушаване. Помага за ексфолиране на мъртвите клетки на кожата и осигурява дълбоко почистване. Отпушва мастните жлези и изглажда кожата. Освен това подобрява тонуса на кожата и нейното правилно кръвоснабдяване.

В началото не трябва да използвате този тип четка всеки ден (максимум на един – два пъти седмично). Кожата трябва да свикне с лечението. Също така не се препоръчва да го купувате на хора с активно акне, защото може да предизвика разпространение на промените.

След като свикнете с новия аксесоар, масажът с четка трябва да се извършва веднъж дневно за не повече от 30 секунди.

Конджак гъба

Гъбата конджак е направена от азиатското растение, наречено Riviera weird, така че е напълно естествена и екологична. Модата за този аксесоар дойде при нас от далечна Корея заедно с местните ритуали за красота.

Гъбата се използва основно за почистване на лице, премахване на грим и ексфолиране на мъртвите кожни клетки (но без да уврежда кожата), както и за нежен масаж. Възможно е поради специфичната заоблена форма на гъбата. Такъв масаж придава на кожата еластичност и я стимулира да се самовъзстановява.

Масажът с гъба коджак е приятен. Макар и в суха форма, тя е грапава, щом се накисне в топла вода (за около 2 минути), става приятна на допир.

Този тип гъби могат да бъдат обогатени с допълнителни съставки за грижа, например алое вера, зелен чай, активен въглен, лавандула, ликопен , лайка и серум за лице.

Масажни вендузи

Вендузите в старите дни присъстваха в почти всеки български дом. Днес те отново са в полза благодарение на популярността на традиционната китайска медицина. Китайският масаж с вендузи, наричан още вендузки за лице, се различава от типичнитв вендузи. Основава се на нежното вакуумно засмукване на кожата. Целта му е да подобри кръвообращението и да помогне в борбата с бръчките. Освен това има релаксиращ ефект и помага за премахване на токсините, както и възвръща блясъка на кожата.

За масаж на лицето се използват китайски силиконови вендузки с малък размер. Те са оформени като капачки. Всмукват в кожата на лицето и след това се насочват по кожата с кръгови движения. Движенията трябва да се извършват от центъра на лицето навън (към слепоочията или ключиците). В случая на челото също караме балона по кожата с кръгови движения.

Вендузите могат да се използват и върху деколтето . При шията вертикалните движения отдолу към долната челюст ще работят перфектно.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки, за да подобри Вашето преживяване.