Как работят дермаролерите?

Дермаролер е устройство за грижа за кожата, използвано за подпомагане на подмладяването на кожата, лечение на белези от акне и намаляване на признаците на стареене. Но как действа?

дермаролерите


Дермаролинк или микроблейдинг е процес, който първоначално е провеждан от дерматолог. В наши дни обикновено се прави и у дома с малко обучение. През последните години той придоби популярност като достъпно, ефективно и сравнително неинвазивно лечение на кожата. Тази статия разглежда как работят дермаролерите и как да ги използвате. Тя също така предлага съвети за постигане на най-добри резултати.

Какво е дермаролер?

Дермаролер е устройство за грижа за кожата. В единия край е дръжката, а от другата е валяк с много малки, фини игли по повърхността. Дермаролерите са изобретени чрез поредица от открития. Две независими проучвания през 90-те години изследват използването на игли за лечение на белези. Но едва през 2005 г. първото проучване съобщава за използването на дермаролер. Налични са редица различни марки дермаролер и те се считат за сравнително евтини. Важно е да закупите такъв от доверен търговец и да се уверите, че той е стерилен, преди да се използва.


Как работят ?

Когато дермаролерът се мине върху кожата, малките, фини игли върху ролката пробиват кожата. Дупките, които иглите създават в кожата, са мънички и се считат за повърхностни. Поради тази причина лечението не се възприема като инвазивно. Когато кожата е пробита, това създава контролирано нараняване на кожата. Не причинява реални щети на външния слой на кожата. Иглите помагат за разграждането на всякакви белези. Както обяснява това проучване през 2016 г. за техниката, контролираните наранявания на кожата водят до повърхностно кървене.

Това задейства заздравяването на раните в организма и се случва следното: кожата отделя вещества, които стимулират растежа в кожата се образуват нови кръвоносни съдове кожата започва да произвежда повече колаген През следващите 5 дни произвежданият от тялото колаген се отлага в областта на третираната кожа. Това помага на кожата да стане по-стегната и може да намали появата на фини бръчки. Изследванията са установили, че кожата, третирана с четири сеанса на , микроблейдинг с разстояние един месец, може да доведе до увеличаване на колаген с 400 процента.

Последвайте ни във Youtube,вижте нашите специални оферти!!!

Вашият коментар

Този сайт използва бисквитки, за да подобри Вашето преживяване.