Какви са ползите от ексфолиране на тялото и лицето?

-19%
(1) Original price was: 47.00лв..Current price is: 37.99лв..
-36%
Original price was: 59.00лв..Current price is: 37.99лв..
-28%
Original price was: 25.00лв..Current price is: 17.99лв..
-33%
Original price was: 27.00лв..Current price is: 17.99лв..

Забелязали ли сте, че естественият блясък на кожата ви е намалял напоследък?

Тайната за връщане на кожата към предишния й блясък може да бъде ексфолирана.

Разберете какво включва ексфолирането на кожата, ползите от него и как да го направите правилно, като прочетете нататък.

КАКВО Е ЕКСФОЛИРАНЕ?

Ексфолирането е процес на премахване на мъртвите кожни клетки от повърхността на кожата. Без да навлизате в сложността на клетъчната регенерация и обновяване, трябва да знаете, че вашите кожни клетки имат жизнен цикъл от около 30 дни. С други думи, старите кожни клетки ще умрат, а новите кожни клетки ще ги заменят около веднъж месечно.

Проблемът е, че мъртвите кожни клетки не винаги се отстраняват, докато се къпете. Те почиват върху новия слой на кожата, където могат да се трансформират в матови, лющещи се петна.

Това може да се случи навсякъде по тялото ви, въпреки че е по-вероятно да наблюдавате това явление на лицето, ръцете, краката и понякога раменете.

Ексфолирането помага за премахване на този слой и възстановяване на здравия вид на кожата ви. Въпреки това, има повече ползи от ексфолирането на кожата.

Нека ги разгледаме:

7 ПРЕДИМСТВА ОТ ЕКСФОЛИРАНЕ НА ТЯЛОТО И ЛИЦЕТО

ексфолиране на лицето

1. ПОДОБРЯВА ТОНУСА И ТЕКСТУРАТА НА КОЖАТА

Независимо дали се борите да се отървете от лющещата се кожа или да намалите петна по лицето и раменете, ексфолирането на кожата може да ви помогне. Абразивното действие премахва повърхностния слой на кожните клетки, оставяйки нова и по-свежа кожа след себе си.

Чрез този процес тена ви да изглежда по-ярък, но също така подобрява текстурата на кожата ви, правейки я по-гладка.

2. ОТВАРЯ ПОРИТЕ


Когато мислим за порите на кожата, ние мислим най-вече за лицето. Въпреки това, порите присъстват по кожата по цялото ви тяло и всички пори могат да се запушат.

Ако някога сте страдали от акне по раменете и гърба , знайте, че запушените пори и липсата на ексфолиране на тялото могат да бъдат виновниците.

Лесен начин за ексфолиране на кожата и отпушване на порите в труднодостъпни зони като гърба е с помощта на ексфолиращ душ гел и четка за тяло Спин Спа. Заменяйки старата четка за гърб, има пет удобни глави, които можете да използвате, за да отмиете мръсотията и да си направите релаксиращ масаж.
Ексфолирайте поне веднъж седмично и ще видите как акнето по гърба, раменете и други части на тялото ви ще бъдат значително намалени, може би ще избледнеят напълно.


3.НАМАЛЯВА ВИДИМИТЕ НА БРЪЧКИ

Точно като порите, бръчките не съществуват само на лицето ви.

Част от тялото ви, която е засегната от възрастта, но често се забравя, е деколтето (под брадичката, шията и раменете). Най-добрият начин да ги ексфолирате е с нежен ексфолиант за лице.

Всъщност кожата в тази област е тънка и чувствителна, така че прекалено абразивният ексфолиант може да доведе до дразнене. Не забравяйте да нанесете и ексфолиатора нежно, тъй като прекаленото натоварване може да причини дразнене, белези и хиперпигментация.

Докато ексфолирате деколтето си, можете да ексфолирате и лицето си. Вместо обикновен масажор използвайте електрическа четка за лице, за да осигурите задълбочено почистване и правилно ексфолиране на кожата

4.РАЗДВИЖВА ЛИМФНИЯ ПОТОК

Едно от основните предимства на ексфолирането на кожата – особено през студения сезон – е подобряването на притока на кръв и лимфния дренаж.

По-добрата циркулация означава по-бързо и по-ефективно оксигениране на клетките, което допринася за по-добра кожа. Други хранителни вещества също ще достигнат до клетките и тъканите ви по-бързо, а увеличеният приток на кръв може да ви върне част от загубения блясък.

5. СТИМУЛИРА ОБНОВЯВАНЕТО НА КЛЕТКИТЕ НА КОЖАТА

ексфолиране на тяло


Въпреки че липсата на ексфолиране на лице или тяло не спира обновяването на кожните клетки, това затруднява оцеляването на новите кожни клетки. Всъщност слоят от мъртви кожни клетки понякога може да задуши новите. Ето как ще се окажете с фини бръчки и лющеща се кожа.

6. ПОДОБРЯВА ХИДРАТАЦИЯТА

За да се противопостави на това, ексфолирането насърчава по-бързото обмяна вечествата на клетките. Новите кожни клетки няма да се задушат и няма да бъдат стресирани, което води до по-здрава кожа и по-привлекателен тен.
Един от най-честите съвети за грижа за кожата е да поддържате кожата си овлажнена.

Но знаете ли, че прилагането на овлажнител може да бъде напразно, ако продуктът не може да подхрани кожата ви?

Без ексфолиране на лицето всички кремове и лосиони, които използвате, може да не успеят да достигнат до слоя на новите кожни клетки, като вместо това се задържат върху мъртвите кожни клетки.

Чрез ексфолиране на кожата ви позволявате на овлажнителя да проникне в новите кожни клетки, които се нуждаят от него. Хидратираната кожа ще изглежда и ще се чувства по-гладка и по-млада. Може дори да успеете да се откажете от грима напълно, ако кожата ви се подобри значително.

7. ПОМАГА ДА ПОДГОТОВИ КОЖАТА СИ ЗА ГРИМ


Говорейки за грима, нанасяли ли сте някога фон дьо тен или сте използвали спрей за автобронзиране, само за да го видите, че се е слепнал върху петна от суха кожа?

Това се случва само ако не ексфолирате правилно или редовно.

Ако не искате да се окажете с грозни петна от ивици вместо равномерен тенфон дьо тен на лицето си, не забравяйте да ексфолирате поне веднъж седмично.

Защо веднъж седмично, след като клетките на кожата ви се обновяват само веднъж месечно? Е, защото не всички клетки на кожата умират едновременно и ежеседмичното ексфолиране улеснява премахването им

КАК ДА ЕКСФОЛИРАМ

Ексфолирането е лесно; и има няколко метода.

Един от начините е да използвате приставката за ексфолиране на вашата четка за лице. Просто нанесете вашият любим ексфолиант върху лицето си .

Ако нямате ексфолираща четка за тяло Спин Спа (за нещастие!), четка за тяло и малко нежно ексфолиращ душ гел ще ви помогнат.

Не забравяйте да бъдете възможно най-нежни при ексфолиране на тялото – твърде силното триене може да доведе до раздразнение на кожата ви!

Вашият коментар

Този сайт използва бисквитки, за да подобри Вашето преживяване.