Няколко правила за правилно оформяне на вежди

-44%
Original price was: 55.00лв..Current price is: 30.99лв..
-48%
Original price was: 99.00лв..Current price is: 51.80лв..
-33%
Original price was: 27.00лв..Current price is: 17.99лв..

Веждите, които са обрасли, прекалено изскубани или с грешен цвят, могат да се превърнат във фокусна точка по всички грешни причини.

Ако не искате да завършите с вежди, които не харесвате, но не искате да харчите купища пари в козметичен салон, трябва да се научите как да правите веждите си като професионалист у дома.

Не се притеснявайте доста е лесно.

Просто следвайте тези правила за правилно оформяне на вежди.

1.Направете карта за оформяне на вежди

правила за оформяне на вежди
правила за оформяне на вежди

Неправилната форма на веждите може да ви накара да изглеждате неудобно, без значение колко перфектно поддържани са веждите ви.

Трябва да започнете с картографиране на веждите си, за да разберете колко дълги трябва да бъдат и къде трябва да отиде арката.

Всичко, от което се нуждаете за оформяне на вежди , е молив за вежди.

Поставете молива за вежди в горната част на ноздрата си, като се уверите, че е във вертикална линия, нагоре от вътрешния ъгъл на окото. Използвайте молива, за да маркирате мястото, тъй като това е мястото, където трябва да започват веждите ви.
Сега, гледайки право напред, като държите върха на молива в горната част на ноздрата, завъртете молива, изобразявайки въображаема линия през центъра на окото и зеницата. Това е мястото, където трябва да започне дъгата на веждите ви.

Маркирайте мястото!
Завъртете отново молива и го подравнете с външния ъгъл на окото.

Маркирайте мястото, където се среща с линията на веждите – това е мястото, където веждите ви трябва да завършат.

2.Как да изберем най-правилната форма за нашето лице

След като начертаете веждите си, е време да изберете правилната форма. Ето как да изберете форма на веждите въз основа на формата на лицето си:

Кръгло лице: Оформете веждите си с висок свод
Продалговато: Прави и удължени вежди
Квадрат: Мека арка с цялостно недефинирано покритие
Правоъгълно: Мека и малко по-извита арка
Триъгълник: Ниски и извити арки
Сърце: Заоблен свод и прави вежди
Диамант: Оформяне на вежди със заоблени арки
Овал: Лека дъга и права форма на веждите

3.Подготовка на кожата за оформяне на вежди

Направата на вежди не е прекалено сложна, но подготовката на кожата ви може да има ключова роля по отношение на резултата – това е като да следвате рутинна грижа за кожата.

Почистете зоната:

Ексфолиране: Първото нещо, което трябва да направите, ако искате да завършите с красиви вежди, е да ексфолирате кожата си. Премахването на мъртвите кожни клетки може да ви даде по-добър достъп до косата, която трябва да премахнете. Резултатът ще бъде по-гладка кожа и по-добре изглеждащи вежди. Използвайте нежен ексфолиант върху зоната над веждите, след което я изплакнете с хладка вода.

След като сте ексфолирали зоната, почистете зоната на веждите със спирт. Това ще премахне следите от себум и ще успокои кожата, предотвратявайки дразненето.


Картирайте веждите: Следвайте съвета по-горе, за да маркирате местата, където веждите ви трябва да започват и завършват и къде трябва да отиде арката. Ще ви трябват тези линии, за да направите веждите си правилно и да постигнете перфектната форма. Не използвайте шаблони за вежди, защото ще получите неестествен вид, неподходящ за формата на лицето ви.

4. Оформяне и подреждане на вежди


правилно оформяне на вежди
правилно оформяне на вежди

От векове жените си оформят веждите с пинесети. След това дойде и епилацията. Първата е дълга и болезнена процедура. Последното е по-бързо, но може да бъде по-болезнено.

За щастие вече за оформяне на вежди можете да използвате тример, за да постигнете перфектния вид без усилие и без никаква болка.

Прекрасен пример за тример за вежди е Finishing Touch Flawless Brows. Прецизният накрайник и вградената светлина ви позволяват да следвате маркировките, които сте направили по-рано, и да оформите веждите си до съвършенство. Просто използвайте малки кръгови движения, за да премахнете всички ненужни косъмчета . Наистина е толкова лесно!

5.Най-добрите съвети за оформяне на вежди

Колкото и да сте внимателни, когато правите веждите си, винаги могат да се случат грешки. Или може би искате по-плътни вежди и не знаете как да ги получите?

Вижте тези съвети и трикове, които могат да ви помогнат да постигнете най-добрите вежди:

Използвайте молив, за да коригирате злополуките:

Прекали ли сте със скубането?

Не е нужно да се тревожите. Постигането на по-плътни вежди е лесно, просто използвайте молив за вежди или сенки от същия цвят като вашите вежди, за да запълните прекалено изскубаните места. Използвайте щрихи, подобни на косъмчета, за да постигнете естествен вид и да дефинирате формата на веждите си.

Укротяване на веждите:

Ако имате по-гъсти вежди, но желаете да ги укротите, направете го, като внимателно подстрижете всички косми, които стърчат. Изчеткайте веждите нагоре с шпула или четка за вежди, след което очертайте формата с молива за вежди. Накрая използвайте прозрачна вакса за вежди, за да фиксирате веждите си на място.

Избягвайте твърде заострените арки:

Острите арки не са естествени и само ще ви накарат да изглеждате ядосани или объркани. Ако искате да добавите малко драматизъм към арката, когато правите веждите си, използвайте молив за вежди, за да запълните горната част на арката, но не прекалявайте.

Винаги смесвайте продукта си:

След като сте нанесли какъвто и да е вид оцветител (молив или вакса), използвайте четка за вежди, за да смесите продукта и да го накарате да изглежда естествено. Ако не го смесите изцяло, ще изглежда грубо и неестествено.


Оформяне на вежди не е трудна задача, но има няколко правила, които да следвате, ако искате да постигнете съвършенство.

Е какво мислите?

Ще се пробвате ли сами или пак ще отидете на козметик?

Ще се радваме на вашите коментари и съвети за оформяне на вежди !

Вашият коментар

Този сайт използва бисквитки, за да подобри Вашето преживяване.