fbpx

Използване на вакуум за почистване на порите

Вакуум уред за почистване на комедони
Вакуум уред за почистване на комедони

Има много начини за премахване на черни точки. Един от по-популярните напоследък начини е използването на порен вакуум, известен още като вакуумен уред за премахване на черни точки .

Какво е вакуум уред за премахване на черни точки?


Вакуум уреда за премахване на черни точки е малък уред с различни силиконови накрайници. Лекото му всмукване извлича замърсяванията и мъртвата кожа от порите. Някои вакууми за черни точки са одобрени от професионални служби за управление на храните и лекарствата (FDA), които работят опитни техници. Някои от удобрените са и евтини самостоятелни единици. Черните точки са пори, които са запушени с замърсяване и мъртви кожни клетки. Запушването се окислява от въздуха и потъмнява. Те също се наричат ​​отворени комедони. (Белите глави са затворени комедони.)

Действат ли вакуум уредите наистина?

Според Университета на Юта, могат да помогнат при отпуснати черни точки. За по дълбоки пори е хубаво предварително да ексфолирате кожата и ,да измиете с топла вода, за да може да се отпуснат порите и да се помогне на работата на вакуума !

Има ли някакви рискове?

Използването на правилното количество засмукване за вашата конкретна кожа е от критично значение. Синините могат да бъдат резултат от твърде много засмукване. Прекаленото засмукване може да доведе и до телеангиектазии. Телангиектазиите, известни още като паякообразни вени, се характеризират с малки, счупени или разширени кръвоносни съдове в близост до повърхността на кожата.

Вашият коментар

Този сайт използва бисквитки, за да подобри Вашето преживяване. Ще приемем, че сте съгласни с това, но можете да се откажете, ако не желаете.
×