Използване на вакуум за почистване на порите

Вакуум уред за почистване на комедони

Има много начини за премахване на черни точки. Един от по-популярните напоследък начини е използването на порен вакуум, известен още като вакуумен уред за премахване на черни точки, едно от любимите устройства на инфлуенсърите за красота в Instagram.

Какво е вакуум уред за премахване на черни точки?


Вакуум уреда за премахване на черни точки е малък уред с различни силиконови накрайници. Лекото му всмукване извлича замърсяванията и мъртвата кожа от порите. Някои вакууми за черни точки са одобрени от професионални служби за управление на храните и лекарствата (FDA), които работят опитни техници. Някои от удобрените са и евтини самостоятелни единици. Черните точки са пори, които са запушени с замърсяване и мъртви кожни клетки. Запушването се окислява от въздуха и потъмнява. Те също се наричат ​​отворени комедони. (Белите глави са затворени комедони.)

Действат ли вакуум уредите наистина?

Според Университета на Юта, могат да помогнат при отпуснати черни точки. За по дълбоки пори е хубаво предварително да ексфолирате кожата и ,да измиете с топла вода, за да може да се отпуснат порите и да се помогне на работата на вакуума !

Има ли някакви рискове?

Използването на правилното количество засмукване за вашата конкретна кожа е от критично значение. Синините могат да бъдат резултат от твърде много засмукване. Прекаленото засмукване може да доведе и до телеангиектазии. Телангиектазиите, известни още като паякообразни вени, се характеризират с малки, счупени или разширени кръвоносни съдове в близост до повърхността на кожата.

Вашият коментар

Този сайт използва бисквитки, за да подобри Вашето преживяване.