Стрии – как да се справим с тях?

Какви са причините за да имаме стрии?

Кожните стрии са грозни форми на атрофия на епидермалния и дермален слой на кожата, те са по -чести при жените, но много мъже също са засегнати.

Появата им прилича на тази на малки белези, те всъщност са резултат от лезията на кожата, която по време на сцепление е загубила нормалната си еластичност.

стриите

Причините за стриите

Причините за стрии са много и всички те зависят от един и същ фактор: липсата на еластичност на кожата.

Стриите се появяват например в случай на внезапна промяна в телесното тегло (бързи диети, внезапно увеличаване на телесната маса, тренировки с тежести, бременност, …).

Как да се предотврати появата на стрии

Намажете кожата с гъби, напоени със студена или леко хладка вода, като правите леки въртеливи движения върху гърдите, краката и корема, реактивира кръвообращението в тъканите и по този начин насърчава еластичността на кожата.

Кремове за еластичност също помагат,като кокосово масло и хмел в кремообразни или гелови състави предотвратяват образуването на стрии, но трябва да внимавате да ги използвате всеки ден, сутрин и вечер.

Правилната диета

Приемайте елементи с високо съдържание на витамин Е (като авокадо, броколи, рибено масло, бобови растения, ядки и яйца) и витамин С (като цитрусови плодове, кестени, карфиол, ягоди, киви, картофи, магданоз, чушки и касис) . Витамин Е и витамин С всъщност изпълняват важни функции на кожата, защото се борят с наличието на свободни радикали и насърчават клетъчния оборот.

Пиенето на много вода е от съществено значение, за да се осигури постоянна хидратация на тъканите и по този начин да се премахне рискът от стрии.

 Как да премахнем стриите

как да премахнем стриите

Хомеопатичната мезотерапия

Тази практика се състои в инжектиране на пациента под кожата или интрадермално с малки количества хомеопатични лекарства. Тази практика е безболезнена, но трябва да се повтаря в различни сесии (около 12). Лечението е изключително безопасно и ефективно и няма противопоказания. Инжектираният хомеопатичен продукт намалява задържането на вода, източвайки тъканите от отпадъци, подобрявайки циркулацията.

Гликолова киселина

 Има кремове и мехлеми на основата на гликолова киселина, тези продукти трябва да се нанасят върху стриите, но трябва да се използват внимателно, тъй като гликоловата киселина може да изгори кожата.

 Гликолевата киселина извършва повърхностен пилинг и дълбоко стимулира производството на нови колагенови и еластинови влакна.

Често този продукт се използва в комбинация с крем на базата на третиноин, полезен за подготовка на кожата за използване на гликолова киселина. Преди да се намажете с този крем, трябва да се консултирате с експерт, тъй като това може да доведе до грозни белези и да засили чувствителността на кожата при излагане на слънце.

Вашият коментар

Този сайт използва бисквитки, за да подобри Вашето преживяване.