Защо трябва да спортуваме

Задавали ли сте си въпроса защо трябва да спортуваме , толкова е хубаво да се излежавам пред телевизора.

Запомнете го от нас, спортът може да промени играта.

Участието в спорта може да ни помогне да се почувстваме по -здрави, психически силни и това е само началото.

Спортът също може да бъде забавен, особено когато се играе като част от екип или със семейство или приятели. Както видяхме чрез нашата кампания за смяна на клубни игри, спортът също може да развие велики лидери и да даде възможност на хората да блеснат, независимо дали играе за местен местен клуб или на международно ниво.

Ако обмисляте да регистрирате себе си или член на семейството си за спорт и се нуждаете от малко насърчение, тогава си струва да имате предвид многото предимства зашо трябва да спортуваме .

1. По -добър сън

Fast Company предполага, че упражненията предизвикват химикали в мозъка, които могат да ви накарат да се чувствате по -щастливи и спокойни. Отборните физически упражнения дават възможност да се отпуснете и да вземете участие в дейност, която подобрява вашата физика. Ако тренирате навън, можете да се възползвате от чист въздух, за който се казва, че насърчава спокоен сън.

2. Силно сърце

Сърцето ви е мускул и се нуждае от чести упражнения, които да му помогнат да поддържа форма и здраве. Здравото сърце може да изпомпва кръвта ефективно в тялото ви. Сърцето ви ще се подобри, когато редовно се упражненивате. По -силните сърца могат да подобрят цялостното здраве на тялото.

3. Нови запознанства

Защо трябва да спортуваме

Тези събития събират смесица от хора от различни общности, произход, религии и вярвания. Спортът може да предложи нов начин да се срещнете с други, с които може да не общувате всеки ден. В резултат на това можете да създадете нови приятели. И кой знае, спортуването може дори да ви отвори нови възможности за кариера и бизнес.

4. Подобрена белодробна функция

Ако тренираш редовно ще приемаш повече кислород с въглероден оксид и отработени газове. Това увеличава белодробния капацитет по време на спорт, подобрявайки белодробната функция и ефективността.

5. Повишено самочувствие

Чрез чести тренировки и работа за постигане на сезонни цели можете да изградите увереност и способности. Това е особено забележимо чрез турнири и мачове, на които вие и вашият екип изпробвате уменията си. Малките постепенни постижения през цялата година могат да изградят лична увереност с течение на времето, давайки ви възможност да се захващате на себе си.

6. Намалява стреса

Когато сте физически активни, умът ви получава шанс да се освободи от ежедневните тревоги и напрежения в живота. Физическите упражнения намаляват хормоните на стреса в тялото ви и стимулират отделянето на ендорфини. Тези ендорфини може да ви дадат повече енергия и концентрация за всичко, което вършите.

7. Подобрете психичното здраве

Защо трябва да спортуваме

Агенцията за обществено здраве съобщава, че редовното участие в спортна активността също могат да насърчат доброто психично здраве. Това включва подобряване на настроението, подобряване на чувството ви за благополучие, намаляване на тревожността, борба с негативните емоции и защита срещу депресия.

8. Спортът изгражда лидери

Всички отбори се нуждаят от лидери, за да покажат пътя и да помогнат за развитието на нови или по -млади членове на отбора. Едно спешно проучване установи връзка между тренирането и силните лидерски качества. Той дава възможност на хората да развият „отборно мислене“ независимо дали печелят, губят или тренират заедно.

9. Развивайте по -силни отношения

Физическата активност ви позволява да изграждате по -добри отношения с хора, които може би сте се запознали, но не познавате лично. Чрез чести спортни занимания можете да научите много за личността на индивида, неговите силни и слаби страни. Спортът с колеги е добра възможност за изграждане на по -добри отношения и връзки, които може да ви помогнат в работата ви.

10. Спортът подпомага здравословното развитие на децата

Децата, които тренират, развиват по -силни кости и мускули, което води до по -малък шанс за физическо нараняване. Физическите упражнения преди началото на пубертета са идентифицирани от новозеландско проучване като начин за достигане на пикова костна маса, даваща възможност на децата да станат по -силни – чудесна основа за бъдещ растеж.

Открили ли сте други отговори на въпроса ” защо трябва да спортуваме ” ?

Категории: Видяно по телевизиятаджаджиза домакрасота и здравеДъглас козметикадетски играчкиподарък за мъж, подарък за жена, подарък за специален повод. Или вижте всичките ни продукти от ==> ТУК.
Вижте и намаленията, които предлагаме от ==> ТУК.

Вашият коментар

Този сайт използва бисквитки, за да подобри Вашето преживяване.